Aftensmad

Tomatchutney

af Beagle Iuel-Brockdorff 21. juli 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på en skøn tomatchutney - brug den til skinke, røget kød, laks og æggeretter.

Ingredienser til tomatchutney:

CA. 1 LITER500 g modne tomater1 stort løg1 stort æble1 stk. tørret ingefær1 tsk salt3 strimler skal af øko-citron1 tsk Colmans sennepspulver1 dl eddike275 g farin1 spsk tomatpuré

Fremgangsmåde:

Skold og flå tomaterne.

Skær tomater, løg og skrællet æble i små terninger og hæld dem i en gryde med det øvrige - rør sennepspulveret ud i eddiken først.

Lad chutneyen simre under låg i ca. 30 min. Rør rundt indimellem.

Hæld chutneyen på skoldede glas og opbevar på køl i op til ca. 3 uger.

God som tilbehør til skinke, røget kød, laks og æggeretter.

LÆS MERE: Brug alle dine tomater - 6 lækre opskrifter med tomater