

Thai-bøf-nudelsalat med jordnødder
DET SKAL DU BRUGE
- 600 g oksefilet
- 1 bundt koriander
- 25 g frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 frisk rød chili
- saft af 2 limefrugter
- 2 spsk. fiskesauce
- 50 g brun farin
NUDELSALAT
- 1 rødløg
- 1 agurk
- 3-4 røde snackpeberfrugter
- ½ spidskål
- 50 g usaltede jordnødder
- 1 bundt mynte, plukket
- 1 bundt thaibasilikum
- 400 g risnudler
- saft af 2 limefrugter
Opskrift - sådan laver du thai-bøf-nudelsalat med jordnødder
1. THAI-MARINADE: Pluk korianderbladene af stænglerne. Skræl ingefær. Pil hvidløg, og rens chilien. Blend alle ingredienserne sammen til en marinade i en minihakker. Skær oksefilet i tynde skiver, og lad det trække i marinaden i mindst 30 minutter, gerne længere.
2. Lynsteg kødet på en hed pande i 2-3 minutter. Sæt panden til side til senere.
3. NUDELSALAT: Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl agurk og peberfrugter, og skær dem i tynde stave. Snit spidskål i tynde strimler. Rist nødderne gyldne på en tør pande. Nip bladene af mynte og thaibasilikum. Kog risnudler efter anvisningen på pakken. Bland nudler sammen med det stegte kød på panden, grøntsager og krydderurter. Pres limesaft udover, og drys med ristede jordnødder.
TIP: Servér nudelsalaten kold dagen efter, hvis der er rester.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pasta med kødboller, butternutsquash og valnøddepesto - Få opskriften her
Tirsdag: Butternutsquash-suppe med stegte kikærter - Få opskriften her
Onsdag: Varmrøget laks med bulgursalat og grapefrugt - Få opskriften her
Torsdag: Kyllingekebab med rå grøntsager og fladbrød - Få opskriften her
