Aftensmad

Terrine af kogt kalv og oksehale

af Claus Christensen 16. september 2009
Tid: 1 time + 1 døgn på køl1 kg mørt kalvekød fra suppeben½ kg kød fra oksehaler½ liter indkogt fond5 blade husblasTilbehør:CornichonerLandbrødVi

Tid: 1 time + 1 døgn på køl1 kg mørt kalvekød fra suppeben½ kg kød fra oksehaler½ liter indkogt fond5 blade husblasTilbehør:CornichonerLandbrødVi bruger jo kalveben med masser af kød på til fond-produktionen, og der er ingen grund til, at det skal gå til spilde.Her har vi taget ca. et kilo kalvekød, kogt så mørt at det nærmest falder fra benene, og blandet det med den halve mængde rent kød, pillet fra oksehaler.Giv den kraftigt indkogte fond et ekstra opkog og pisk så de opblødte blade husblas i. Si denne sky hen over kødet og rør massen godt igennem.Herefter er der blot at lade terrinen stivne i en aflang form. Den må meget gerne hvile på køl i mindst 24 timer, inden den skæres i skiver og serveres med cornichoner og landbrød. Hvidvin eller rødvin er lige godt at drikke til.