Aftensmad

Teriyaki-oksekødssalat

af Louisa Lorang 21. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er teriyaki-oksekødssalat. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g glasnudler
  • 300 g oksekød (filet eller mørbrad) i super tynde skiver
  • lidt olie til stegning
  • ½ dl teriyaki-sauce
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. hakket chili

ENDVIDERE

  • 100 g blandet salat
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • lidt salt
  • ½ bundt forårsløg i tynde skiver
  • lidt plukket mynte

Du kan købe teriyaki-sauce i større supermarkeder. Kan du ikke skaffe det, kan du bruge soja, lidt sukker og lidt revet ingefær.

Hæld kogende vand over nudlerne, og lad dem blive møre. Dræn vandet fra, og skyl dem forsigtigt i koldt vand. Sautér oksekødet i olie på en brandvarm pande. Kom teriyaki-sauce og sukker på, og lad det stege kort. Tag panden af varmen, og drys kødet med sesamfrø og lidt chili. Vend salaten med nudler, limesaft, olie og salt, og anret den med kødet oven på. Dryp også med dressingen fra panden. Top med forårsløg og mynte, og servér straks. Opskriften er til 2 personer

TIP: Salaten kan også laves med kylling.