tatar
Aftensmad

Tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler

28. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Få en rå start på ugen med masser af gode proteiner. Her får du opskriften på tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g hakket kalve- eller oksekød til tatar
  • 4 porrer
  • 4 æggeblommer

BAGTE SØDE KARTOFLER

  • 4 store søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte timian (gem lidt til pynt)

GROV MAYO

  • 100 g god mayonnaise
  • 1 spsk. grov sennep

1. Del kødet i 4 portioner, og sæt det til side. Rens porrerne, og skær 6 cm af hver top. Gem den faste, hvide del af porren til senere. Bred bladene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem helt sorte og tørre i en 200° varm ovn. Det tager ca. 25 minutter. Køl dem af, og knus bladene til pulver.

2. BAGTE SØDE KARTOFLER: Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt, peber og timian. Bag kartoflerne møre i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.

3. GROV MAYO: Rør mayonnaise med sennep.

4. Skær porrerne igennem på langs, kog dem i letsaltet vand i 3 minutter, og afdryp dem godt. Anret de 4 portioner tatar på tallerkener med 1 æggeblomme ovenpå og 2 stykker porre ved siden af, og drys med brændt porre. Servér med søde kartofler, frisk timian og mayo.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta - Få opskriften her

Læs også