Aftensmad

Tandorimarineret gris på spyd med bagte auberginer

3. februar 2009
af Lone Kjær
foto Bjørne Jakobsen
Det kræver lidt planlægning, når kødet skal marineres, men det betaler sig, for smagen bliver bare bedre. Marinér evt. kødet om aftenen, dagen før det

Det kræver lidt planlægning, når kødet skal marineres, men det betaler sig, for smagen bliver bare bedre. Marinér evt. kødet om aftenen, dagen før det skal tilberedes. TID: Ca. 45 min. + tid til marinering og stegning 500 g afpudset svinefilet eller kotelet uden fedtkant

Marinade:1 dl yoghurt naturel, 3,5%1 spsk tandorikrydderi, pulver 1 fed hvidløg

Bagte auberginer:2 auberginer1 spsk raps- ellerolivenolieDressing:1 lille rødløg1 håndfuld persille2 dl yoghurt naturel 3,5%1 spsk mayonnaiseSalt og peber

Tilbehør: Groft brød, 300 g

1. Skær kødet i terninger. Rør yoghurt naturel med tandoori-krydderi og presset hvidløg. Læg kødet og marinaden i en frysepose. Bind knude på posen og gnid kødet godt med marinaden. Marinér kødet min. 1 time - allerhelst til næste dag.

2. Halvér auberginerne og læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og bag dem ved 180 grader i ca. 30 min.

3. Hak løg og persille. Rør en dressing af yoghurt, mayonnaise, rødløg og persille. Smag til med salt og peber.

4. Sæt kødet på spyd og grill det ca. 4 min. på hver side, til det er gennemstegt.

5. Server grillspyddene med de bagte auberginer, dressing og brød.

Energi pr. person 470 kcal. Fordelt på: protein 34%, kulhydrat 44%, fedt 22%