tandoori-kylling
Aftensmad

Tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt

af Marie Melchior 31. august 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 35: Ugens tirsdagsopskrift er tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt. Få opskriften her

Tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt til 4 personer

Det indiske tandoori-krydderi indeholder masser af varme krydderier som kardemomme, chili, ingefær og gurkemeje. 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter.    DET SKAL DU BRUGE TIL TANDOORI-KYLLING 4 kyllingebryster 1 bundt nye gulerødder 200 g grønne linser   TANDOORI-MARINADE 2 dl græsk yoghurt 2 spsk. tandoori-krydderi 4 spsk. olivenolie 1 fed hvidløg salt og friskkværnet peber saft af 1 citron   KRYDRET YOGHURT 2 dl græsk yoghurt 1 spsk. gurkemeje saft af 1 citron 1 spsk. sesamfrø   TIL SERVERING 2 spsk. sesamfrø  

Opskrift - sådan laver du tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt

  1. Tandoori-marinade: Rør yoghurt sammen med tandoori-krydderi og olie. Rør presset hvidløg, salt og peber i marinaden. Tilsæt citronsaft, og rør godt.    2. Tandoori-kylling: Læg kyllingebrysterne i en bradepande. Skrub gulerødderne, fjern det meste af toppen, og læg dem i bradepanden (gem 2 gulerødder til pynt). Vend kyllingebryster og gulerødder godt rundt i tandoori-marinaden, og lad det trække i ca. 30 minutter på køl. Steg kylling og gulerødder i ovnen ved 200° i 35-40 minutter. Skyl linserne under koldt vand i en sigte, og kog dem møre i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra, og hold dem varme, til de skal spises.   3. Krydret yoghurt: Rør yoghurt sammen med gurkemeje og citronsaft. Pynt med sesamfrø.    4. Servér tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt. Pynt med gulerødder høvlet i spåner og et drys sesamfrø.   

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt torsk med dampet spidskål og koriander - Få opskriften her

Onsdag: Kødboller med linguine og stegte tomater - Få opskriften her

Torsdag: Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager - Få opskriften her

Fredag: Lynstegt svinekød med aubergine og grønne bønner - Få opskriften her