tandoori-kylling
Aftensmad

Tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt

af Marie Melchior 7. februar 2022
Foto: Line Falck
Lav lækker tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt. Det er ren luksus til hverdag. Få opskriften her.
16 t og 0 min 4 personer

TANDOORI-KYLLING

  • 4 kyllingebryster
  • 1 bundt nye gulerødder
  • 200 g grønne linser

TANDOORI-MARINADE

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk. tandoori-krydderi
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • saft af 1 citron

KRYDRET YOGHURT

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk. gurkemeje
  • saft af 1 citron
  • 1 spsk. sesamfrø

TIL SERVERING

  • 2 spsk. sesamfrø

Opskrift - sådan laver du tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt

  1. Tandoori-marinade: Rør yoghurt sammen med tandoori-krydderi og olie. Rør presset hvidløg, salt og peber i marinaden. Tilsæt citronsaft, og rør godt. 
  2. Tandoori-kylling: Læg kyllingebrysterne i en bradepande. Skrub gulerødderne, fjern det meste af toppen, og læg dem i bradepanden (gem 2 gulerødder til pynt). Vend kyllingebryster og gulerødder godt rundt i tandoori-marinaden, og lad det trække i ca. 30 minutter på køl. Steg kylling og gulerødder i ovnen ved 200° i 35-40 minutter. Skyl linserne under koldt vand i en sigte, og kog dem møre i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra, og hold dem varme, til de skal spises.
  3. Krydret yoghurt: Rør yoghurt sammen med gurkemeje og citronsaft. Pynt med sesamfrø. 
  4. Servér tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt. Pynt med gulerødder høvlet i spåner og et drys sesamfrø. 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER