Tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt
af Marie Melchior
7. februar 2022
Foto: Line Falck
Lav lækker tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt. Det er ren luksus til hverdag. Få opskriften her.
16 t og 0 min4 personer
TANDOORI-KYLLING
4 kyllingebryster
1 bundt nye gulerødder
200 g grønne linser
TANDOORI-MARINADE
2 dl græsk yoghurt
2 spsk. tandoori-krydderi
4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
saft af 1 citron
KRYDRET YOGHURT
2 dl græsk yoghurt
1 spsk. gurkemeje
saft af 1 citron
1 spsk. sesamfrø
TIL SERVERING
2 spsk. sesamfrø
Opskrift - sådan laver du tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt
Tandoori-marinade: Rør yoghurt sammen med tandoori-krydderi og olie. Rør presset hvidløg, salt og peber i marinaden. Tilsæt citronsaft, og rør godt.
Tandoori-kylling: Læg kyllingebrysterne i en bradepande. Skrub gulerødderne, fjern det meste af toppen, og læg dem i bradepanden (gem 2 gulerødder til pynt). Vend kyllingebryster og gulerødder godt rundt i tandoori-marinaden, og lad det trække i ca. 30 minutter på køl. Steg kylling og gulerødder i ovnen ved 200° i 35-40 minutter. Skyl linserne under koldt vand i en sigte, og kog dem møre i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra, og hold dem varme, til de skal spises.
Krydret yoghurt: Rør yoghurt sammen med gurkemeje og citronsaft. Pynt med sesamfrø.
Servér tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt. Pynt med gulerødder høvlet i spåner og et drys sesamfrø.