Aftensmad

Tagliatelle med hjertemuslinger og friske tomater

af Mai Knauer 24. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er gode pastaretter du kan lave på under 30 minutter. Her får du opskriften på tagliatelle med hjertemuslinger og friske tomater
4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g tagliatelle (båndpasta)
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. olie til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 1 kg rensede hjertemuslinger
  • ½ kg små tomater
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bundt frisk basilikum
  • groft brød

Har du smagt hjertemuslinger? De er meget nemme at tilberede og er en virkelig lækker delikatesse.

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, gerne med 1 spsk. olie i kogevandet. Hæld vandet fra, og hold pastaen varm.

 

2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolie i en gryde, til de er let gyldne. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op. Tilsæt hjerte-muslingerne, og kog dem under låg i 5 minutter. Tag låget af, og kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig. Skyl tomaterne, skær dem i kvarter, og vend dem med muslingerne i gryden. Krydr med salt og peber.

 

3- Servering: Servér pastaen i dybe skåle sammen med hjertemuslingerne, og top med frisk basilikum. Servér med groft brød til.

 

TIP: Hvis du ikke kan få fat på hjertemuslinger, kan du sagtens bruge blåmuslinger i stedet.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Spaghetti med broccoli og ansjoser - Få opskriften her

Spaghetti bolognese - Få opskriften her

Linguine med pecorino, persille og pancetta  - Få opskriften her

Penne med squash og citron - Få opskriften her