tærte
Aftensmad

Tærte med squash og forårsløg

af Camilla Zarah Lawes 21. september 2015
Foto: Columbus Leth
Spis tærten på en kødfri dag, eller servér den som tilbehør til f.eks. kylling. Få opskriften på tærte med squash og forårsløg her

Tærte med squash og forårsløg  til 4 personer

Tid: 30 minutter.  Ovntid: 35 minutter.    DET SKALD DU BRUGE TIL TÆRTE 1 rulle butterdej   FYLD TIL TÆRTE 3 æg 3 spsk. mælk 4 spsk. cremefraiche 18 % skal af ½ usprøjtet citron 1 spsk. tørrede chiliflager salt og friskkværnet peber 3 forårsløg 1 squash 1 kvist rosmarin   SALAT MED RØDLØG 1 hjertesalat 1 rødløg 4 spsk. olivenolie saft af ½ citron 1 spsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du tærte med squash og forårsløg

  1. Rul dejen ud på en bageplade. Buk kanterne ind hele vejen rundt, så fyldet ikke kan løbe ud.   2. Fyld: Pisk æg sammen med mælk og cremefraiche. Krydr med fintrevet citronskal, chiliflager, salt og peber. Fordel det oven på dejen. Rens forårsløg og squash, og skær begge dele i skiver. Fordel det på tærten. Drys med plukket rosmarin. Bag tærten i en 200° varm ovn i 35 minutter.   3. Salat med rødløg: Pluk og skyl salaten. Pil løget, og skær det i skiver. Rør olie sammen med citronsaft, sennep, salt og peber, og vend det sammen med salat og løg. Servér som tilbehør til tærten.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Gnocchi med chorizo, tomater og ricottacreme – Få opskriften her

Onsdag: Andebryst med glasnudler og agurkesalat – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød – Få opskriften her

Fredag: Tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven – Få opskriften her