
1. Rul dejen ud, og læg den i en smurt form (bruger du portionsforme, skal du bruge 2 ruller dej, men fyldet passer i mængden). Skær kanterne til, og prik dejen med en gaffel.
2. Fyld: Skyl spinaten, læg den i en skål, og hæld kogende vand over. Pres al vandet af, og hak spinaten groft. Hak forårsløg og dild ret fint. Pisk æg, rygeost og fløde sammen, og krydr med salt og peber. Vend alle grøntsagerne i.
3. Fordel fyldet oven på tærtedejen, og bag tærten i en 200° varm ovn i ca. 40 minutter, til fyldet er stivnet. Lad tærten køle lidt eller helt af.
4. Topping: Snit gulerødder i tynde skiver. Lynsteg dem 2-3 minutter i olien. Snit forårsløg groft, og steg dem sammen med gulerødderne i 1 minut. Drys med salt og peber, og anret toppingen oven på tærten. Pynt med krydderurt.
5. Servér tærten med skinke og evt. en blandet salat.
TIPS: Servér tærten som tilbehør, som en frokostret eller som let aftensmad med tynde skiver skinke til.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Røget sild med røræg og radiser - Få opskriften her
Mørbrad med bagte rabarber og chili - Få opskriften her
Krebinetter med grøntsagsspaghetti og ostedip - Få opskriften her
Frisk tomatsuppe med gratinerede ostebrød - Få opskriften her