tacos
Aftensmad

Tacos med krydret oksekød og ananassalsa

af Marie Melchior 28. marts 2022
Foto: Line Falck
Sprøde skaller fyldt med krydret kød og en syrligt sød salsa – fingermad, når det er bedst! Her får du opskriften på tacos med krydret oksekød og ananassalsa
4 personer
Tid i alt 30 min

TACOS MED OKSEKØD

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 dåse flåede tomater (400 g)
  • 2 spsk. tomatpuré

ANANASSALSA

  • 1 lille ananas
  • 1 rødløg
  • 1 bundt koriander

TIL SERVERING

  • 8-12 tacoskaller
  • 2 dl cremefraiche 9 %

1. Pil løget, hak det fint, og steg det i olie på en pande, til det er klart. Tilsæt spidskommen, paprika og oksekød, og lad det stege i 

5 minutter, til kødet er brunet. Vend brun farin og eddike sammen med kødet. Tilsæt flåede tomater og tomatpuré, og lad det stege i 6-7 minutter.

 

2. Ananassalsa: Skær skrællen af ananassen; skær den i kvarter på langs, og skær den hårde stok i midten væk. Skær ananassen i små tern. Pil rødløget, og skær det i fine tern. Hak korianderen. Bland ananas, løg og koriander i en skål.

 

3. Servering: Lun tacoskallerne i ovnen efter anvisningen på pakken. Anret med oksekød og ananassalsa, og top med cremefraiche.

 

TIP: Stil tabascosauce eller sambal oelek frem på bordet, så hver især selv kan dryppe det over sine tacos.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat - Få opskriften her

Tirsdag: Bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt - Få opskriften her

Torsdag: Fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris - Få opskriften her

Fredag: Nakkefilet med fennikel, kartofler og appelsin - Få opskriften her