Skriv søgeord
Aftensmad
Svinemørbrad på spyd med sesamsalt og chiligrønt
20. juli 2021
Af Susanne Palmqvist
Den magre svinemørbrad har godt af en marinade med god smag. Spis spyddene med lynstegte grøntsager evt. blandet med kogte kinesiske nudler
4 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
2 svinemørbrader, afpudsede og skåret i tynde skiver
MARINADE
½ dl tomatketchup
1½ spsk. teriyakisauce eller soja
2 spsk. Chili & Garlic Sauce (Blue Dragon)
1 spsk. flydende honning
1 fed finthakket hvidløg
kværnet peber
DRYS
½ tsk. tørrede chiliflager
1½ spsk. Maldon Salt
2 spsk. ristede sesamfrø til drys
½ spsk. friskhakket timian
GRØNT
4 nye gulerødder i tynde skiver
1-2 courgetter i stave
2 peberfrugter i lidt store stykker
1-2 spsk. olie til stegning
1 -2 spsk. sød eller stærk chilisauce
1 spsk. soja
frisk koriander
evt. kogte nudler
Opskrift - sådan laver du svinemørbrad på spyd med sesamsalt og chiligrønt
Pisk marinaden godt sammen.
Skær svinemørbrad i tynde skiver, og vend dem med marinaden i en kraftig plastpose. Lad dem trække i et par timer.
Rul dem sammen, og sæt dem tæt sammen på spyd. Drys med chiliflager.
Grill dem til sidst i nogle minutter på hver side.
Drys med salt, sesamfrø og hakket timian, eller servér det til.
Lynsteg grøntsagerne i en wok, og vend chilisauce, soja og evt. nudler i til sidst.
Drys med koriander, og servér straks til mørbradspyddene.
svinemørbrad
mørbrad
svinekød
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Tomatrelish
Aftensmad
Aftensmad
Nem og lækker ramen – ramensuppe med bøf og æg
Aftensmad
Aftensmad
Butter chicken med naanbrød og raita-dip
Aftensmad
Aftensmad
Lækker boeuf bourguignon
Læs også