svinemørbrad
Aftensmad

Svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli

19. maj 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Sprøde kartofler, hvidløgsmayo og en god mørbrad. Så ved man, det er fredag igen!. Her får du opskriften på svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli

Svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli til 4 personer

Tid: 45 minutter. Ovntid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL SVINEMØRBRAD 1 svinemørbrad olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber   BAGTE KARTOFLER 700 g nye kartofler olivenolie til smøring af ovnfad 1 glas grønne oliven (evt. med mandler i) 1 spsk. paprika salt   AÏOLI 1½ dl god mayonnaise 1 fed hvidløg 1 forårsløg   SALAT 400 g små stilktomater 1 romainesalat 3-4 forårsløg 1 spsk. rapsolie   PRØV OGSÅ: Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto  

Opskrift - sådan laver du svinemørbrad med små bagte kartofler og aïoli 

  1. BAGTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Bland oliven og paprika i, drys med salt, og bag kartoflerne i ovnen ved 180° i 30 minutter.   2. SVINEMØRBRAD: Steg mørbraden på alle sider i olie på en (grill)pande. Tag den af varmen, og krydr med salt og peber. Sæt mørbraden i ovnen i de sidste 8 minutter sammen med kartoflerne. Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det i tykke skiver.   3. AÏOLI: Rør mayonnaisen med knust hvidløg. Rens forårsløget, skær det i tynde ringe, og rør det i mayonnaisen.   4. SALAT: Skyl og halvér tomaterne. Skyl salaten, og pluk den i grove stykker. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Bland salaten, og dryp med olie. Servér sammen med mørbrad og bagte kartofler.  

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

fakta
madplan