Svinemørbrad med bagte jordskokker, grøn salat og groft brød til 4 personer
Tid: 25 minutter. Ovntid: 35 minutter
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad
salt og friskkværnet peber
1 spsk. solsikkeolie til stegning
BAGTE JORSKOKKER
600 g jordskokker
2 spsk. olivenolie
salt
lidt frisk timian
GRØN SALAT MED PERSILLE
2 hjertesalater
4 stilke bredbladet persille
saft af ½ citron
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
groft brød
PRØV OGSÅ: Ovnbagt svinemørbrad med squash-risotto
Opskrift - sådan laver du svinemørbrad med bagte jordskokker, grøn salat og groft brød
1. BAGTE JORDSKOKKER: Tænd ovnen på 160°. Skyl jordskokkerne, og fordel dem på en bradepande. Bag dem i ovnen med skræl på i ca. 35 minutter, til de er møre. Pil skallen af de bagte jordskokker, og mos jordskokkerne sammen med olie, salt og hakket timian.
2. Afpuds mørbraden for fedt og sener, og krydr med salt og peber. Varm olie op på en stor pande, og brun mørbraden på alle sider. Læg den i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i 20 minutter sammen med jordskokkerne.
3. GRØN SALAT MED PERSILLE: Skyl og bræk salaterne i grove stykker, og vend med persilleblade. Dryp med citronsaft og olie, og krydr med salt og peber.
4. SERVERING: Skær kødet i 4 cm tykke stykker, anret på lidt jordskokkemos, og servér med grøn salat og brød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Tortilla med majs, avocado og tigerrejer
Onsdag: Svamperisotto og salat med grillet squash og oliven
Torsdag: Ristet sandwich med tomat og kylling
Fredag: Tomatburger med avocadomos og ovnstegte kartofler
Læs også
Aftensmad
Svinemørbrad i fad med pikant-sauce