
Aftensmad
Svinekød i wok med radiser og nudler
20. juli 2015af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 29: Ugens tirsdagsopskrift er svinekød i wok med radiser og nudler. Få opskriften her
Svinekød i wok med radiser og nudler til 4 personer
Masser af smag og friske grøntsager i en fart. Mad tilberedt i wok er et hit, når hverdagen viser tænder. Tid: 40 minutter. DET SKAL DU BRUGE 800 g svinefilet 25 g frisk ingefær 1 fed hvidløg 3 spsk. sojasauce 4 spsk. sesamolie saft af 2 limefrugter 1 bundt radiser 1 broccoli (500 g) 125 g risnudler 1 spsk. olie til stegning 2 spsk. sesamfrø TIL SERVERING 1 lille bundt koriander 2 spsk. sojasauce 1 spsk. fiskesauce 1 tsk. sukker saft af 1 limefrugt 50 g peanutsOpskrift - sådan laver du svinekød i wok med radiser og nudler
1. Skær kødet i mindre stykker, og læg dem i en skål. Skræl og hak ingefær. Pil hvidløg, og hak det fint. Rør ingefær og hvidløg sammen med soja, sesamolie og limesaft. Hæld marinaden over kødet i skålen, og lad det trække lidt. 2. Rens og halvér radiserne. Skyl broccolien, og skær den i mundrette stykker. Læg nudlerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Dæk dem til, og lad dem trække i 10 minutter. 3. Steg kødet, lidt ad gangen, i 5-6 minutter i en glohed wok eller på en stor sauterepande. Læg kødet til side, efterhånden som det er stegt. Hæld lidt olie i wokken, og svits broccoli sammen med sesamfrø. Hæld kødet tilbage i wokken, og vend det sammen med broccolien. Hæld vandet fra nudlerne, og vend dem i wokretten sammen med radiserne. 4. Servering: Hak koriander. Rør soja og fiskesauce sammen med sukker og limesaft. Hæld dressingen over retten, og drys med koriander og peanuts.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Ovnkylling med tomat, squash og kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Pizza med rødbede, gedeost og basilikumolie - Få opskriften her
Torsdag: Bagt torsk og maste kartofler med bacon - Få opskriften her
Fredag: Roastbeef med stegte kartofler og tomat-æble-salat - Få opskriften her
