Svinekød i wok med radiser og nudler til 4 personer
Masser af smag og friske grøntsager i en fart. Mad tilberedt i wok er et hit, når hverdagen viser tænder.
Tid: 40 minutter.
DET SKAL DU BRUGE
800 g svinefilet
25 g frisk ingefær
1 fed hvidløg
3 spsk. sojasauce
4 spsk. sesamolie
saft af 2 limefrugter
1 bundt radiser
1 broccoli (500 g)
125 g risnudler
1 spsk. olie til stegning
2 spsk. sesamfrø
TIL SERVERING
1 lille bundt koriander
2 spsk. sojasauce
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
saft af 1 limefrugt
50 g peanuts
Opskrift - sådan laver du svinekød i wok med radiser og nudler
1. Skær kødet i mindre stykker, og læg dem i en skål. Skræl og hak ingefær. Pil hvidløg, og hak det fint. Rør ingefær og hvidløg sammen med soja, sesamolie og limesaft. Hæld marinaden over kødet i skålen, og lad det trække lidt.
2. Rens og halvér radiserne. Skyl broccolien, og skær den i mundrette stykker. Læg nudlerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Dæk dem til, og lad dem trække i 10 minutter.
3. Steg kødet, lidt ad gangen, i 5-6 minutter i en glohed wok eller på en stor sauterepande. Læg kødet til side, efterhånden som det er stegt. Hæld lidt olie i wokken, og svits broccoli sammen med sesamfrø. Hæld kødet tilbage i wokken, og vend det sammen med broccolien. Hæld vandet fra nudlerne, og vend dem i wokretten sammen med radiserne.
4. Servering: Hak koriander. Rør soja og fiskesauce sammen med sukker og limesaft. Hæld dressingen over retten, og drys med koriander og peanuts.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Ovnkylling med tomat, squash og kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Pizza med rødbede, gedeost og basilikumolie - Få opskriften her
Torsdag: Bagt torsk og maste kartofler med bacon - Få opskriften her
Fredag: Roastbeef med stegte kartofler og tomat-æble-salat - Få opskriften her