Svinekød i thaikarry med ingefær og peanuts
Aftensmad

Svinekød i thaikarry med ingefær og peanuts

15. januar 2009
af Lone Kjær
Foto Bjørn Jakobsen
Svinekød smager fantastisk, især hvis man krydrer det magre kød godt. Her får du en opskrift med thaikarry, ingefær og peanuts.

Der er vist ingen tvivl om, at en hjemmelavet karry smager allerbedst, men i de thailandske supermarkeder kan man sagtens købe gode færdige karryer. Dem bruger jeg, med­mindre jeg har rigtig god tid til at lave min egen. Derudover tilfører ingenfær et lækkert, friskt men spicy twist og peanuts lidt ekstra crunch.

Denne ret tager ca. 45 min. + tid til marinering

Det skal du bruge til svinekød i thaikarry med ingefær og peanuts

400 g svinekoteletter uden fedtkant
3 spsk rød karrypasta
2 tsk stødt karry
2 spsk fiskesauce
2 spsk palmesukker
4 spsk frisk revet ingefær
1 spsk raps- eller olivenolie
5 dl kyllingefond
4 spsk tamparindpulp
2 spsk peanuts

Tilbehør:
4 dl jasminris

Sådan laver du svinekød i thaikarry med ingefær og peanuts

1. Skær kødet i terninger på ca. 2 cm på hver led. Kom kødet i en frysepose sammen med rød karry, stødt karry, fiskesauce, palmesukker og halvdelen af det revede ingefær. Bind en knude på posen og gnid marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere i mindst 1 time - gerne natten over.

2. Varm olien i en wok og steg kødet inkl. marinade i 2-3 min. ved meget høj varme. Tilsæt fond og tamarindpulp og lad kødet simre i 20-30 min., indtil saucen er tyk.

3. Kog risene som angivet på emballagen.

4. Smag saucen til med fiskesauce og sukker. Top med resten af den friske ingefær og peanuts. Servér med ris.

TIP: Tamarindpulp er den brune, fedtede masse som findes i bælgfrugten tamarind. Smagen er meget syrlig, og tamarind bruges ligesom eddike og citrusfrugter. Den tilsættes saucer, chutney og dressinger for at skabe balance mellem det sure og det søde.

TIP: Palmesukker er saft af palmetræet, kogt ned til en uraffineret krystalliseret masse. Palmesukker har en fin sød smag af karamel. Palmesukker kan erstattes af rørsukker.

Energi pr. person: 620 kcal. Fordelt på: protein 19%, kulhydrat 52%, fedt 29%

Læs også