madplan, svinekød, grøntsager
Aftensmad

Svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager

af Camilla Zarah Lawes 1. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 32: Ugens tirsdagsopskrift er svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g svinekød i strimler
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 1 frisk rød chili
  • salt og friskkværnet peber

GRILLEDE GRØNTSAGER

  • 2 majskolber
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ grøn squash
  • ½ bundt koriande

LIMEDRESSING

  • 3 spsk. fiskesauce
  • 4 spsk. sesamolie
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk. rørsukker

TILBEHØR

  • 4 dl jasminris
  • 4 forårsløg

1. Steg kødet i olie på en varm pande. Rens chilien, skær den i skiver, og lad den stege sammen med kødet. Krydr med salt og peber. Tag kød-et fra varmen.

 

2. Grillede grøntsager: Pil majskolberne, og skær dem over på midten. Pensl med olie, og steg dem på alle sider på en varm grillpande. Tag dem fra varmen, og skær majskernerne af med en skarp kniv. Pensl panden med olie, og grill peberfrugten godt på alle sider, til skindet er mørkt. Læg peberfrugten i en lukket frysepose eller en plastikbeholder med låg i 10 minutter. Pil herefter skrællen af. Skær peberfrugtkødet i aflange strimler. Skyl squashen, og skær den i aflange, papirtynde skiver. Vend squash sammen med majs, peberfrugt og korianderblade.

 

3. Limedressing: Rør fiskesauce sammen med sesamolie, limesaft og rørsukker. Vend dressingen med de grillede grøntsager.

 

4. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken. Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler på langs. Fordel dem oven på de kogte ris, og servér som tilbehør til kød og grillede grøntsager.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kalvekotelet med løvstikkesmør og squashsalat - Få opskriften her

Onsdag: Krydrede kødboller på spyd, og fennikelsalat med jordbær - Få opskriften her

Torsdag: Thailandsk nudelsalat med oksekød - Få opskriften her

Fredag: Muslinger med ingefærøl, løg og nye gulerødder - Få opskriften her