Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat
Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
500 g blandede svampe
smør til stegning
salt og friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl piskefløde
1 godt brød eller flute
4 æg
1 bundt timian
FENNIKELSALAT
50 g rucola
1 fennikel
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
30 g pinjekerner
30 g parmesan
PRØV OGSÅ:
Omvendt toast med pesto og vesterhavsost
Opskrift - sådan laver du svampetoast med spejlæg og fennikelsalat
1. FENNIKELSALAT: Skyl rucola, og læg det i en skål. Rens fenniklen, og skær den i helt tynde skiver, evt. på rive- eller mandolinjern. Rør en dressing sammen af olie, balsamico, salt og peber, og vend den i skålen. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og fordel dem over salaten sammen med parmesan høvlet i flager.
2. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, når svampene begynder at blive gyldne. Dryp hvidvinseddike over; vend rundt, og hæld fløde på panden. Lad det stege, til væsken fordamper, og svampene bliver cremede. Skær brødet i skiver, og rist det gyldent i ovnen eller på en brødrister. Fordel svampene på brødet. Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på svampene. Pynt med timian, og servér.
TIP: Vælg de svampe, du bedst kan lide, og som ser mest friske ud.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano – Få opskriften her
Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her
Torsdag: Kyllingefrikadeller med harissasalat – Få opskriften her
Fredag: Spansk mørbradgryde med choizo og couscous – Få opskriften her
