svampetoast
Aftensmad

Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat

af Emma Martiny 7. februar 2022
Foto: Nina Malling
Denne svampetoast er et fyldestgørende måltid med en frisk salat til. Her får du opskriften på svampetoast med spejlæg og fennikelsalat
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g blandede svampe
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 dl piskefløde
  • 1 godt brød eller flute
  • 4 æg
  • 1 bundt timian

FENNIKELSALAT

  • 50 g rucola
  • 1 fennikel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 30 g pinjekerner
  • 30 g parmesan

Sådan laver du svampetoast med spejlæg og fennikelsalat 

  1. FENNIKELSALAT: Skyl rucola, og læg det i en skål. Rens fenniklen, og skær den i helt tynde skiver, evt. på rive- eller mandolinjern. Rør en dressing sammen af olie, balsamico, salt og peber, og vend den i skålen. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og fordel dem over salaten sammen med parmesan høvlet i flager.
  2. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, når svampene begynder at blive gyldne. Dryp hvidvinseddike over; vend rundt, og hæld fløde på panden. Lad det stege, til væsken fordamper, og svampene bliver cremede. Skær brødet i skiver, og rist det gyldent i ovnen eller på en brødrister. Fordel svampene på brødet. Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på svampene. Pynt med timian, og servér.

TIP: Vælg de svampe, du bedst kan lide, og som ser mest friske ud.

Hvis du er vild med toast, så prøv også den bedste opskrift på hjemmelavet cowboytoast.

Prøv også svampesuppe

Læs også