Aftensmad

Svampesuppe med sprøde croutoner

af Camilla Zarah Lawes 1. oktober 2009
Foto: Columbus Leth
En virkelig lækker efterårssuppe med masser af smag, der egner sig godt som forret før en fyldig hovedret

400 g blandede svampe (markchampignoner, østershatte, karljohanner)25 g smør1 skalotteløg2 dl hvidvin2 dl grøntsagsbouillon eller en mild hønsekødbouillon2 dl fløde

Drys100 g smørristede bøgehatte, persille, små croutoner og lidt olivenolie

Børst svampene fri for urenheder, og skær dem i små stykker. Smelt smørret, til det er gyldenbrunt, og rist svampe og løg godt på alle sider. Hæld hvidvinen på, og lad syren koge væk. Tilsæt bouillon og fløde, og bring det i kog. Tag suppen fra varmen, blend den, og justér evt. med fløde eller bouillon, hvis den er tyk. Servér suppen rygende varm, drysset med bøgehatte, persille og croutoner, og dryp med lidt olivenolie.

Se mere:Mørbradbøffer med svampe