Svampesuppe med sprød serranoskinke
Aftensmad

Svampesuppe med sprød serranoskinke

af Timm Vladimir 3. oktober 2018
Foto: Columbus Leth
Når vinden suser, og regnen slår mod ruden, er der ikke noget bedre end en dejlig varm suppe. Her får du opskriften på svampesuppe med sprød serranoskinke
5 min 4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 300 g brune champignoner
  • 5 kviste timian
  • 3 laurbærblade
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • salt og friskkværnet peber

TOPPING

  • 8 skiver serranoskinke
  • 50 g brune champignoner
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 4 spsk. balsamicoglace
  • evt. tallerkensmækkere eller andre spiselige blomster

Opskrift - sådan laver du svampesuppe med sprød serranoskinke

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en lille gryde. Rens champignoner, og skær dem i kvarter. Lad dem stege med i gryden sammen med timian og laurbærblade, til champignonerne har taget farve. Hæld bouillon ved, og lad det simre i 20 minutter. Fjern laurbærblade, og blend det resterende i gryden med en stavblender, til det er helt findelt. Tilsæt fløde, og lad suppen koge i 5 minutter. Smag til med eddike, salt og peber.   2. TOPPING: Tænd ovnen på 175°. Fordel serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Steg dem i lidt olie på en pande, til de har taget farve.   3. SERVERING: Anret suppen i dybe tallerkener, og top med sprød serranoskinke og stegte champignoner. Dryp med balsamicoglace, og pynt evt. med blomster.   PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med bacon og mandler