Svamperisotto og salat med grillet squash og oliven til 4 personer
Tid: 35 minutter
DET SKAL DU BRUGE
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie + 15 g smør til stegning
200 g risottoris
2 dl hvidvin
ca. ½ l hønsebouillon
50 g frisk parmesan
skal af ½ usprøjtet citron
500 g blandede svampe (f.eks. markchampignoner, østershatte og kantareller)
smør til stegning
salt og friskkværnet peber
4 stilke bredbladet persille til pynt
SALAT MED GRILLET SQUASH OG OLIVEN
1 hjertesalat
1 squash
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 glas blandede oliven
PRØV OGSÅ: Svamperisotto med gorgonzola
Opskrift - sådan laver du svamperisotto og salat med grillet squash og oliven
1. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Varm olie og smør op i en gryde, uden at det tager farve. Steg skalotteløg og hvidløg klare. Skru op for varmen, tilsæt ris, og steg dem i ca. 1 minut under omrøring. Hæld hvidvin på, og rør godt. Skru ned for varmen, og hæld varm bouillon på, lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene absorbere væden, før du tilsætter mere bouillon. Fortsæt, indtil risene er møre, men stadig har godt bid. Det tager ca. 20 minutter. Tag gryden af varmen, og rør fintrevet parmesan og citronskal i. Læg låg på gryden, og lad risottoen trække i 2 minutter.
2. SALAT MED GRILLET SQUASH OG OLIVEN: Skyl og skær salaten i kvarter. Skyl squashen, skær den i aflange skiver, og pensl med olie. Steg skiverne på begge sider i olie på en (grill)pande, og krydr med salt og peber. Anret dem på salaten sammen med oliven.
3. Rens svampene med en lille kniv. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Vend svampeblandingen i risottoen, og anret i små skåle. Pynt med persilleblade, og servér straks sammen med salaten.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Tortilla med majs, avocado og tigerrejer
Tirsdag: Svinemørbrad med bagte jordskokker, grøn salat og groft brød
Torsdag: Ristet sandwich med tomat og kylling
Fredag: Tomatburger med avocadomos og ovnstegte kartofler