Aftensmad

Surdejsbrød med steak, bønner og salsa verde

14. april 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre højtbelagte retter. Her får du opskriften på surdejsbrød med steak, bønner og salsa verde

Surdejsbrød med steak, bønner og salsa verde  til 4 personer

Salsa verde betyder egentlig bare ”grøn sauce”, og det er de friske krydderurter, der sørger for den flotte farve.

INGREDIENSER 4 skiver surdejsbrød 4 oksebøffer salt og friskkværnet peber 200 g grønne bønner 1 lille rødløg   SALSA VERDE 50 g cornichoner 60 g kapers 2 spsk. sherryeddike 1½ dl olivenolie 1 skalotteløg 2 spsk. hakket purløg 3 kviste bredbladet  persille 3 kviste dild  

Opskirft - sådan laver du surdejsbrød med steak, bønner og salsa verde 

  1. Salsa verde: Blend cornichoner, kapers, sherryeddike, olivenolie og hakket skalotteløg til en grov salsa i en blender eller minihakker. Hak purløg, persille og dild fint, og rør krydderurterne i salsaen. Rør evt. lidt mere olie i, hvis salsaen er for tyk.   2. Rist surdejsbrødet på en brødrister eller på en varm grillpande. Krydr oksebøfferne med salt og peber, og steg dem på en grillpande i 3-4 minutter på hver side. Nip bønnerne, og damp dem i 3 minutter i en gryde med kogende vand. Hæld vandet fra bønnerne, og vend dem med halvdelen af salsaen. Pil rødløget, og skær det i fine både. Skær bøffen i skiver. Anret det ristede brød med grønne bønner og skiver af oksebøf. Pynt med rødløg og ekstra salsa verde på toppen.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Clubsandwich med kylling, bacon og æg - Få opskriften her

Omelet med soltørrede tomater på landbrød - Få opskriften her

Rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare - Få opskriften her

Rugbrød med hummus, bresaola og gedeost - Få opskriften her