grøn salat med ærter

Supergrøn salat med ærter

21. februar 2011
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Ærter kan de fleste lide – i al fald de små fine grønne. Men ærter er meget andet og fås både frosne og friske f.eks. som sugar snap peas – også kaldet slikærter – med en tyk, spiselig bælg og de fladere sukkerærter med en finere også spiselig bælg. Her har Gitte Heide Rasmussen taget ærterne under kærlig behandling.

Supergrøn salat med ærter

Det skal du bruge:

125 g bulgur quinoa blanding,
fås bl.a. i Føtex
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Salt, peber
150 g sukkerærter
150 g sugar snap peas
100 g feta eller salatost f.eks.
salakis light
1 potte ærteskud eller stor
håndfuld ærtespirer

Prøv også: Hvid fisk med puré af ærter

VÆR DEN FØRSTE TIL AT HØRE OM NYE LÆKRE OPSKRIFTER OG MEGET MERE. TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV HER

Sådan laver du en skøn salat med ærter:

1. Kog bulgurgrynene 10 min. i letsaltet vand som anvist. Bland dem med olivenolie, citronsaft, salt og peber og lad dem køle af.

2. Snit sukkerærter og sugar snap peas på langs og bræk osten i små stykker.

3. Bland ærter og ost i gry-nene, drys med ærteskud og servér.

Energi pr. person: 442 kcal. Fordelt på: protein 19%, kulhydrat 54%, fedt 27%

Ærtesuppe med mynthe

 

 

Pasta med laks og ærter
 

FLERE LÆKRE OPSKRIFTER

Sesamlaks Farverige
mættende salater
Lækre
hverdagssupper
Risotto med svampe