Aftensmad

Stegte ris med æg, rejer og sukkerærter

af Camilla Biesbjerg Markussen, Marie Melchior og Carsten Kyster 6. oktober 2014
Foto: Betina Hastoft
Denne uges hverdagsopskrifter er gode rester der er tryllet om til noget helt andet dagen efter. Her får du opskriften på stegte ris med æg, rejer og sukkerærter

Stegte ris med æg, rejer og sukkerærter til 4 personer

Denne ret er praktisk at servere, når man har en rest kogte ris tilovers fra dagen før.

INGREDIENSER

2 æg 2 spsk. olie til stegning 200 g sukkerærter 2 dl kogte og afkølede fuldkornsris 4 spsk. sojasauce 200 g rejer 1 bundt koriander  

Opskrift - sådan laver du stegte ris med æg, rejer og sukkerærter

  1. Pisk æggene sammen i en skål. Opvarm olien på en pande. Hæld æggemassen på panden, og steg den i et par minutter – rør jævnligt.   2. Skyl sukkerærterne, kom dem på panden, og steg dem i et par minutter. Tilsæt kogte ris og soja. Steg i yderligere 4-5 minutter, til risene begynder at blive sprøde. Rør ofte. Tilsæt rejerne, og steg i 1 minut. Drys korianderblade udover, og servér straks.   TIP Sæt en flaske sojasauce frem på bordet, så hver især selv kan forsyne sig.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Calzone med parmaskinke og rester af ratatouille - Få opskriften her

Farsbrød med kartoffelbjælker og citronmayonnaise - Få opskriften her

Pocheret laks med hash browns og porrer - Få opskriften her

Spaghettiomelet og tomatsalat med oliven - Få opskriften her