Stegte ris med æg
Aftensmad

Stegte ris med æg, rejer og sukkerærter

af Camilla Biesbjerg Markussen, Marie Melchior og Carsten Kyster 17. februar 2022
Foto: Betina Hastoft
Stegte ris med æg er en helt oplagt hverdagsret. Her får du opskriften på stegte ris med æg, rejer og sukkerærter.
4 personer

INGREDIENSER

  • 2 æg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 200 g sukkerærter
  • 2 dl kogte og afkølede fuldkornsris
  • 4 spsk. sojasauce
  • 200 g rejer
  • 1 bundt koriander

Stegte ris med æg

  1. Pisk æggene sammen i en skål. Opvarm olien på en pande. Hæld æggemassen på panden, og steg den i et par minutter – rør jævnligt.
  2. Skyl sukkerærterne, kom dem på panden, og steg dem i et par minutter. Tilsæt kogte ris og soja. Steg i yderligere 4-5 minutter, til risene begynder at blive sprøde. Rør ofte. Tilsæt rejerne, og steg i 1 minut. Drys korianderblade udover, og servér straks.

TIP: Sæt en flaske sojasauce frem på bordet, så hver især selv kan forsyne sig.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også