af Camilla Biesbjerg Markussen, Marie Melchior og Carsten Kyster
17. februar 2022
Foto: Betina Hastoft
Stegte ris med æg er en helt oplagt hverdagsret. Her får du opskriften på stegte ris med æg, rejer og sukkerærter.
4 personer
INGREDIENSER
2 æg
2 spsk. olie til stegning
200 g sukkerærter
2 dl kogte og afkølede fuldkornsris
4 spsk. sojasauce
200 g rejer
1 bundt koriander
Stegte ris med æg
Pisk æggene sammen i en skål. Opvarm olien på en pande. Hæld æggemassen på panden, og steg den i et par minutter – rør jævnligt.
Skyl sukkerærterne, kom dem på panden, og steg dem i et par minutter. Tilsæt kogte ris og soja. Steg i yderligere 4-5 minutter, til risene begynder at blive sprøde. Rør ofte. Tilsæt rejerne, og steg i 1 minut. Drys korianderblade udover, og servér straks.
TIP: Sæt en flaske sojasauce frem på bordet, så hver især selv kan forsyne sig.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.