Aftensmad

Stegte fuldkornsnudler med grøntsager

af Susanne Palmqvist 24. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
Brug de brede fuldkornsnudler til en skøn wokret med sprøde grøntsager og gode krydderier, der giver varmen. Andre typer hvedenudler med eller uden æg kan bruges

(2-3 personer/tilbehør til 4)150 g fuldkorns-ægnudler200-250 g friske grønnebønnerevt. ½ bdt. grønne asparges1 lille rødløg, finthakket3 fed hvidløg, finthakket4 cm frisk ingefær, finthakket1 lille rød chili, finthakket2 spsk. olie1 spsk. grøn karrypasta1 spsk. sesamfrø3 spsk. soja1 spsk. fiskesaucedrys af 2 fintsnittede forårsløg og/eller frisk korianderHæld kogende vand på nudlerne, og lad dem stå i ca. 10 minutter, til de er tilpas bløde. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Nip bønnerne, og skær dem i 2-3 stykker. Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i tilsvarende stykker.Varm olien op i en wok, og rist løg, hvidløg, chili, ingefær og karrypasta i et par minutter. Tilsæt bønner og sesamfrø, og lad dem stege i 5 minutter. Kom aspargesene i, og lad dem stege i 2 minutter. Kom de afdryppede nudler i, og vend i det hele tiden. Kom soja og fiskesauce i, og smag det hele til. Drys med forårsløg og/eller frisk koriander.Omelet med stegte tomater