Aftensmad

Stegte bøffer og kartoffelsalat med rygeostdressing

af Camilla Zarah Lawes 15. juni 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 24: Ugens mandagsopskrift er stegte bøffer og kartoffelsalat med rygeostdressing. Få opskriften her

Stegte bøffer og kartoffelsalat med rygeostdressing til 4 personer (35 min)

DET SKAL DU BRUGE 4 bøffer, f.eks. ribeye eller entrecote   HVIDLØGS-PERSILLE-OLIE 3 fed hvidløg 5 stilke bredbladet persille 1 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber   KARTOFFELSALAT 500 g nye kartofler 12 radiser 5 nye gulerødder ½ agurk   RYGEOSTDRESSING 100 g rygeost 2 dl fraiche 5 % salt og friskkværnet peber   PYNT ærteskud  

Opskrift - sådan laver du stegte bøffer og kartoffelsalat med rygeostdressing

  1. Kartoffelsalat: Skyl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Afkøl. Skyl grøntsagerne. Skær radiser og gulerødder i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær agurk i små tern. Vend det hele sammen med de kolde kartofler.   2. Rygeostdressing: Rør rygeost sammen med fraiche, salt og peber. Vend dressingen i kartoffelsalaten.   3. Steg bøfferne med fedtkanten nedad på en pande, til kanten er sprød og gylden. Læg bøfferne ned, og steg dem i 2-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse.   4. Hvidløgs-persille-olie: Vend hakket hvidløg og plukket persille sammen med olie, salt og peber, og fordel det på de færdigstegte bøffer. Servér med kartoffelsalat pyntet med ærteskud.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Trisdag: Æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat – Få opskriften her

Onsdag: Grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast – Få opskriften her

Torsdag: Lam med bulgur og rabarberchutney – Få opskriften her

Fredag: Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat – Få opskriften her