Aftensmad

Stegt rødspætte med sommergrønt

24. juni 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Der er da ikke noget bedre end en nyfanget, smørstegt rødspætte. Lav en skøn sauté af sommerens farverige grøntsager til

(2 personer)2 store rødspætter3 spsk. hvedemel tilsat salt og peberrigeligt smør til stegningGRØNTSAGSSAUTÉ:6-8 nye små gulerødder1 bdt. radiser1 bdt. nye løg eller forårsløg15 g smørnippet persillesaft af ½ citronsalt og kværnet peber#Rens fiskene, og tør dem godt. Vend dem i mel med krydderier. Lad dem ligge i 5 minutter, inden de steges i rigeligt smør. Stegetiden er 5-6 minutter på hver side efter tykkelse. Vend dem kun én gang.Skrab gulerødderne, og halvér dem. Rens radiserne. Skær løgene i kvarter eller skrå stykker. Sautér det hele i lidt smør i 5-6 minutter, uden at det tager farve. Sluk, og vend citronsaft, krydderier og masser af persille i til sidst. Servér grøntsagerne til den nystegte fisk.

Jo friskere fisken er, jo sværere er det også at stege den, så hav tålmodighed, og vend den først, når den er færdigstegt.

RELEVANTE LINKS

Cheesecake med hindbær
Kartoffelsalat med krydderurter