Aftensmad

Stegt perlehøne med sellerisalat

af Susanne Palmqvist 11. november 2011
Foto: Anders Schønnemann
Brug knoldsellerien til en frisk salat, der passer godt til fjerkræ eller vildt. Den kan laves i god tid, da den har godt af at trække. Dijonnaise er mayo smagt til med grov, mild sennep

(4 personer)4 perlehønebrystersalt og kværnet peber½ spsk. honningsmør eller olie til stegningSELLERISALAT:¼ rodselleri1 sødt æble1 spsk. citronsaftca. 100 g små stenfri druer3 spsk. græsk yoghurt 10 %ca. 3 tsk. dijonnaise1 tsk. honningkværnet peber40 g hasselnøddekerner TILBEHØR:ovnstegte kartoffelbådeLav salaten: Skræl og riv sellerien groft. Riv æblet (kan skrælles). Bland selleri og æble, og dryp citronsaft henover. Halvér druerne. Rør yoghurten med dijonnnaise, honning og peber, og vend de øvrige ting i. Lad gerne salaten trække ½-1 time.Rist nødderne på en tør pande, og nulr skallerne af (nemmest i et viskestykke). Hak dem, og drys dem over salaten lige før servering.Dup kødet tørt, og krydr med salt og peber. Brun det godt på begge sider. Dæmp varmen, og steg det med skindsiden nedad i 5-6 minutter. Vend, og dryp honningen over. Lad det stege videre i ca. 5 minutter, til det er gennemstegt. Tjek ved benet. Servér med sellerisalat og kartofler.Prøv også: Kalvegullasch med svampe og grov mos