laks

Stegt laks og kartoffelsalat med linser

24. august 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Få ekstra fylde og mæthed i kartoffelsalaten med grønne linser. Her får du opskriften på stegt laks og kartoffelsalat med linser

Stegt laks og kartoffelsalat med linser 

Tid: 40 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 laksebøffer salt og friskkværnet peber smør og/eller olie til stegning  
  KARTOFFELSALAT 750 g kartofler 2 dl grønne linser 125 g grønne bønner 3 spsk. olivenolie saft og fintrevet skal af 1 usprøjtet citron 2 tsk. dijonsennep 2 tsk. honning salt og friskkværnet peber 1 lille glas kapers 1 rødløg 1 håndfuld dild 1 håndfuld purløg 1 håndfuld persille  
  TIL SERVERING 1 citron   PRØV OGSÅ: Salat med råmarineret laks og croutoner  

Opskrift - sådan laver du stegt laks og kartoffelsalat med linser 

  1. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne; kog dem i saltet vand, til de er netop møre, og afkøl. Skyl linserne i en sigte; kog dem i letsaltet vand i 20 minutter, og afkøl. Nip enderne af de grønne bønner; kog dem i letsaltet vand i et par minutter, og afkøl. Rør olivenolie sammen med citronsaft og citronskal, dijonsennep, honning, salt og peber. Skær de kogte kartofler i grove skiver, og vend dem i dressingen. Tilsæt linser, bønner og kapers. Skær rødløget i tynde skiver, og hak krydderurterne groft. Vend det i salat- en, og stil den på køl indtil servering.   2. Krydr laksebøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør og/eller olie på en pande i 10-12 minutter. Servér med kartoffelsalat og citron skåret i skiver.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Squash-røsti med feta og grøn perlebygsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Lammekødboller og æg i tomatsauce – Få opskriften her

Torsdag: Kikærte-kylling med squash og spinat – Få opskriften her

Fredag: Bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce – Få opskriften her