laks
Aftensmad

Stegt laks med nudelsalat og avocado-wasabi-dip

19. maj 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Pift ugens fisk op med sprøde grøntsager og en perfekt forårsgrøn dip, der bare smager af mere. Her får du opskriften på stegt laks med nudelsalat og avocado-wasabi-dip

Stegt laks med nudelsalat og avocado-wasabi-dip til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL STEGT LAKS 4 stykker fersk laks 1 spsk. olie til pensling   NUDELSALAT 1 bundt radiser 200 g slikærter 3 spsk. rapsolie 1 tsk. wasabi 1 spsk. sojasauce saft og skal af ½ citron 200 g nudler evt. lidt frisk krydderurt   AVOCADO-WASABI-DIP 2 modne avocadoer 1 spsk. wasabi saft af ½ citron 3 spsk. cremefraiche 18 % salt   PRØV OGSÅ: Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat  

Opskrift - sådan laver du stegt laks med nudelsalat og avocado-wasabi-dip 

  1. NUDELSALAT: Rens radiser, og skær dem i papirtynde skiver. Læg skiverne i en skål med iskoldt vand. Skyl og halvér slikærter på langs. Dryp radiserne af, og bland dem med slikærter. Rør olie, wasabi, sojasauce, citronsaft og fintrevet citronskal sammen til en dressing, og hæld den over salaten. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Afkøl dem, og bland dem i salaten. Pynt evt. med krydderurt.   2. AVOCADO-WASABI-DIP: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos kødet sammen med wasabi, citronsaft og cremefraiche. Smag til med salt.   3. LAKS: Pensl laksebøfferne med olie, og steg dem på en (grill)pande i 3 minutter på hver side. Servér laksebøfferne toppet med avocado-wasabi-dip og med nudelsalat ved siden af.  

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

fakta
madplan