stegt kyllingebryst
Aftensmad

Stegt kyllingebryst på krydret ris

af Camilla Zarah Lawes 28. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Når man rister broccoli på en pande, får den en helt anden smag og sprødhed, end når den koges.Her får du opskriften på stegt kyllingebryst på krydret ris
4 personer
Tid i alt 35 min

STEGT KYLLINGEBRYST PÅ KRYDRET RIS

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk. karry
  • 2 stilke timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

BLOMKÅL MED MAYONNAISECREME

  • ½ blomkål
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g mandler

TILBEHØR

  • ½ broccoli
  • olivenolie til stegning
  • 2 spsk. karry
  • 300 g kogte ris
  • salt og friskkværnet peber

1. Stegt kyllingebryst: Krydr kyllingefileterne med karry, timian, salt og peber. Steg dem i olie på en (grill)pande, til de er gennemstegte.

 

2. Blomkål med mayonnaisecreme: Skær blomkålen i små buketter, og del dem i halve. Kog dem i saltet vand i 4 minutter, og afkøl i koldt vand. Rør cremefraiche med mayonnaise og sennep, og smag til med salt og peber. Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft. Vend blomkålen i mayonnaisecremen, og drys med mandler.

 

3. Tilbehør: Skær broccoli i mindre stykker, og steg dem i olie på en pande. Varm en anden pande op med lidt olie, og rist karryen i olie. Tilsæt de kogte ris, og lad dem stege under omrøring. Krydr med salt og peber.

 

4. Servering: Anret kyllingefileterne oven på risene, og servér med ristet broccoli og blomkål med mayonnaisecreme.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander - Få opskriften her

Onsdag: Tigerrejer med ristede grøntsager - Få opskriften her

Torsdag: Paneret svinemørbrad med sprød kikærtesalat - Få opskriften her

Fredag: Pizza med serranoskinke, feta og spinat - Få opskriften her