kyllingebryst
Aftensmad

Stegt kyllingebryst med bagte rødbeder og citrontimian

af Marie Melchior 13. oktober 2016
Foto: Line Falck
Kyllingebrystfileter med skind bliver sprøde i ovnen, og skindet giver god smag til kødet. Her får du opskriften på stegt kyllingebryst med bagte rødbeder og citrontimian

Stegt kyllingebryst med bagte rødbeder og citrontimian til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 4 kyllingebrystfileter med skind 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 2-3 kviste citrontimian   BAGTE RØDBEDER 500 g rødbeder 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 2 dl cremefraiche 9 % 1 bundt dild 1 bundt kørvel 1 bundt purløg 50 g hasselnødder   PRØV OGSÅ: Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat  

Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med bagte rødbeder og citrontimian 

  1. BAGTE RØDBEDER: Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne, og skær dem i bjælker. Læg dem i den ene side af en bradepande, og dryp dem med olivenolie. Krydr med salt og peber.   2. Læg kyllingebrystfileterne i den anden side af bradepanden. Dryp dem med olivenolie, og drys med salt, peber og citrontimian. Bag rødbeder og kylling i ovnen i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt, og rødbederne er møre.   3. BAGTE RØDBEDER, FORTSAT: Vend rødbederne rundt med cremefraiche. Hak krydderurterne, og drys dem over. Hak hasselnødderne, og rist dem på en tør pande i 1 minut, til de dufter. Drys nødderne over rødbederne.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Biksemad med selleri, hasselnødder og persille - Få opskriften her

Tirsdag: Dampet slethvar-rulle med grønkål og spidskål - Få opskriften her

Onsdag: Cannelloni med svampe, squash og tomatsalsa – Få opskriften her

Torsdag: Spinattærte med italiensk salami og frisk salat - Få opskriften her