Opskrift - sådan laver du steaksalat med kartofler, brødcroutoner og estragoncreme
1. Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5-7 minutter. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet i 5-7 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne, og skær dem i halve. 2. Brødcroutoner: Tænd ovnen på 180°. Skær brødet i tern, og vend dem med olie. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt. Steg dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 15 minutter. 3. Estragoncreme: Rør cremefraiche sammen med sennep, ravigottesauce og estragon i en skål. Smag cremen til med salt og peber. 4. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i olie på en (grill)pande i ca. 3 minutter på hver side, til de er rosa indeni. Lad bøfferne hvile. Skyl asparges, knæk den nederste, træede ende af, og skær aspargesene i halve. Pil rødløgene, og skær dem i både. Steg asparges og rødløg i olie på en (grill)pande i 4-5 minutter, til de er netop møre. Krydr dem med salt. Skyl og tør salaten, og vend den sammen med kartofler, asparges og rødløg. Skær bøfferne i skiver. 5. Servering: Anret salatblandingen på 4 tallerkener, og top med bøfskiver og de sprøde brødcroutoner. Dryp estragoncreme over anretningerne, og servér resten af cremen i en skål ved siden af. TIP: Ravigotte er en sød fransk sennepssauce, som kan købes på flaske i velassorterede supermarkeder.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Svinekoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus - Få opskriften her
Tirsdag: Kylling i fad med tomater, oliven og fetakartofler - Få opskriften her
Onsdag: Aspargestærte med små tomater og hjertesalat - Få opskriften her
Torsdag: Sommerpasta med majs, agurk og varmrøget laks - Få opskriften her