Steaksalat med kartofler, brødcroutoner og estragoncreme
Aftensmad

Steaksalat med kartofler, brødcroutoner og estragoncreme

af Camilla Biesbjerg Markussen 1. august 2019
Foto: Columbus Leth
Estragon er en lidt overset krydderurt i køkkenet, men den får din dressing til at smage af bearnaisesauce! Her får du opskriften på steaksalat med kartofler, brødcroutoner og estragoncreme
15 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 750 g nye kartofler
  • 4 oksebøffer
  • salt og peber
  • olie til stegning
  • 250 g grønne asparges
  • 4 rødløg
  • 100 g blandet salat

BRØDCROUTONER

  • 4 skiver brød, gerne surdejsbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

ESTRAGONCREME

  • 2½ dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. ravigottesauce
  • 2 tsk. tørret estragon
  • salt og peber

Opskrift - sådan laver du steaksalat med kartofler, brødcroutoner og estragoncreme 

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5-7 minutter. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet i 5-7 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne, og skær dem i halve.   2. Brødcroutoner: Tænd ovnen på 180°. Skær brødet i tern, og vend dem med olie. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt. Steg dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 15 minutter.   3. Estragoncreme: Rør cremefraiche sammen med sennep, ravigottesauce og estragon i en skål. Smag cremen til med salt og peber.    4. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i olie på en (grill)pande i ca. 3 minutter på hver side, til de er rosa indeni. Lad bøfferne hvile. Skyl asparges, knæk den nederste, træede ende af, og skær aspargesene i halve. Pil rødløgene, og skær dem i både. Steg asparges og rødløg i olie på en (grill)pande i 4-5 minutter, til de er netop møre. Krydr dem med salt. Skyl og tør salaten, og vend den sammen med kartofler, asparges og rødløg. Skær bøfferne i skiver.   5. Servering: Anret salatblandingen på 4 tallerkener, og top med bøfskiver og de sprøde brødcroutoner. Dryp estragoncreme over anretningerne, og servér resten af cremen i en skål ved siden af.   TIP: Ravigotte er en sød fransk sennepssauce, som kan købes på flaske i velassorterede supermarkeder.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Svinekoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus - Få opskriften her

Tirsdag: Kylling i fad med tomater, oliven og fetakartofler - Få opskriften her

Onsdag: Aspargestærte med små tomater og hjertesalat - Få opskriften her

Torsdag: Sommerpasta med majs, agurk og varmrøget laks - Få opskriften her

Andre lækre opskrifter