Lav en skøn ostecreme til din grillede steak. Den milde ost giver et fint pift uden at indtage hele scenen. Andre blide blå oste kan bruges i stedet for Blå Kornblomst.
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
Det skal du bruge
4 store, møre okse-rib eye eller T-bone steaks
salt og peber
olie
2 spsk. hakket persille
1 spsk. friskhakket timian
1-2 fed hvidløg, presset
Ostecreme
75-100 g Blå Kornblomst
2 spsk. flødeost naturel
2 spsk. hakket purløg eller persille
kværnet peber
Sommerkål
2 spidskål eller små sommerkål
½ spsk. dijonsennep
2 tsk. honning
1 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. god olie
salt og peber
Tilbehør
evt. godt brød
Opskrift - sådan laver du steak med ostetopping og dampet sommerkål
Mos osten med en gaffel, og rør flødeost og krydderurter i. Smag den til. Hvis du stiller den på køl, skal den tages ud ca. 1 time, før den serveres.
Dup kødet tørt. Rør olien med de øvrige ting, og pensl det på. Må gerne trække i ½-1 time.
Krydr med salt og peber, og grill dem i et par minutter på hver side i sidste øjeblik.
Pil de yderste blade af kålen, og del den i smalle både. Blanchér den i saltet vand i 2 minutter.
Tag kålen op; lad den dryppe godt af, og rist eller grill den hurtigt samtidig med kødet.
Pisk en mild dressing, og dryp den over. Servér steak med en god skefuld ostecreme og kål.