Aftensmad

Squash-pasta alla carbonara

af Louisa Lorang 3. oktober 2013
Foto: Anders Schønnemann
Denne uges mandagsopskrift er squash-pasta alla carbonara. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 squash
  • lidt citronsaft
  • salt
  • 100 g pancetta (eller bacon) i strimler
  • evt. lidt stegeolie
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • masser af friskrevet parmesan
  • plukket oregano

Opskrift - sådan laver du squash-pasta alla carbonara

1. Lav tynde strimler af squashen med en tyndskræller, eller lav spaghetti af squashene med en spiralizer.

2. Rist pancettaen i en stor, dyb pande. Brug evt. en smule olie, hvis pancettaen er mager.

3. Kom hvidløg i pancettaen, når den er sprød og gylden. Lad dem stege med lidt. Pisk æggeblommerne med fløde, og rør det i panden med pancettaen. Lad det varme igennem og tykne en smule, pas på, det ikke får for meget varme, så æggene koagulerer. Smag til med salt, peber og citronsaft.

4. Vend den varme sauce sammen med squashen, og servér straks med plukket oregano og revet parmesan på toppen.

TIP: Du kan selvfølgelig også lave retten helt traditionelt med pasta.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli - Få opskriften her

ONSDAG: Lynstegt svin & protobello - Få opskriften her

TORSDAG: Daalsuppe med koriander-raita - Få opskriften her

FREDAG: Oksemørbrad med nye rødder og estragon - Få opskriften her