Aftensmad

Spyd med hvidløgsmarineret svinekød og myntetzatziki

af Marie Melchior 18. august 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter på spyd. Her får du opskriften på spyd med hvidløgsmarineret svinekød og myntetzatziki

Spyd med hvidløgsmarineret svinekød og myntetzatziki til 4 personer

Servér gerne denne ret med en lille skål oliven og kapersbær som ekstra tilbehør.   INGREDIENSER 600-700 g skinkeculotte 600 g små kartofler 4 fladbrød   CITRONMARINADE 2 fed hvidløg 3-4 kviste mynte 3-4 kviste oregano skal og saft af 1 usprøjtet citron   MYNTETZATZIKI 1 agurk 1 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie ½ spsk. rødvinseddike 200 g græsk yoghurt 1 bundt mynte salt  

Opskrift - sådan laver du spyd med hvidløgsmarineret svinekød og myntetzatziki

  1. Citronmarinade: Hak hvidløg, mynte og oregano fint, og bland det med fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft fra 1 citron. Skær kødet i store stykker, og læg det i en frysepose sammen med citronmarinaden. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter på køl. Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de lige akkurat er møre. Hæld vandet fra. Sæt kød og kartofler på spyd.   2. Steg spyddene på en pande eller på en varm grill i 4-5 minutter på hver side.   3. Myntetzatziki: Skyl agurken, halvér den, og fjern kernerne. Riv agurken groft på et rivejern. Hak hvidløget fint. Bland agurk, hvidløg, olivenolie, eddike og yoghurt. Hak halvdelen af mynten fint (gem resten til pynt), og vend den i tzatzikien. Smag til med salt.   4. Anret spyddene med myntetzatziki og fladbrød, og pynt med resten af myntebladene.   TIP: Spyddene kan også steges i ovnen ved 200° i 10 minutter.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Krydrede laksespyd med grøn bønne- og linsesalat - Få opskriften her

Sojamarineret bøf med majs og peberfrugtpesto - Få opskriften her

Lammespyd med squash og bagt gulerodssalat - Få opskriften her

Tandorikylling med mangosalsa og ris - Få opskriften her