Aftensmad

Sprødstegt kylling med rabarber-speltsalat

15. juni 2009
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Rabarber-speltsalaten udviklede jeg for år tilbage for Hjerteforeningen. Siden har jeg videreudviklet den, og fordi den er så god, synes jeg, den fortjener mere opmærksomhed. Her med kyllingebryst i min nyfortolkning af den klassiske kyllingesteg – godt, enkelt og sommerligt.

TID: Ca. 45 min. + koge- og stegetid til 4 personer.

4 kyllingebryster med skind og ben eller 1 hel parteret kyllingSalt og peber1-2 tsk estragon2 dl hønsebouillon

Rabarber- speltsalat: 200 g rabarber½ dl æbleeddike½ dl vand1 dl rørsukker, 90 g150 g perlespelt (kan erstattes af parboiled spelt)1 fed hvidløg1 tsk salt1 agurk1 bakke blandede salater1 lille bundt persille4 kviste frisk mynte2 spsk jomfruraps- eller jomfruolivenolie1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og estragon og hæld bouillon ved.

3. Steg kyllingebrysterne i ovnen i ca. 30 min.

4. Skær rabarberne i små stykker, ca. ½ cm tykke.

5. Hæld eddike, vand og rørsukker i en gryde sammen med rabarberstykkerne. Kog forsigtigt rabarberne i lagen, indtil sukkeret er opløst, og rabarberne lige netop møre. Det tager ca. 3 min. Tag gryden af varmen og afkøl rabarberne.

6. Kog perlespelten som angivet på emballagen i vand tilsat hvidløg og salt. Si kogevandet fra og afkøl kernerne.

7. Skær agurken i små terninger. Skyl salaten. Hak persille og mynte.

8. Vend speltkernerne med salat, agurk og krydderurter.

9. Si rabarberne og vend dem forsigtigt i salaten. Dryp lage og olivenolie over. Krydr med salt og peber og server til de stegte kyllingebryster.

Energi pr. person 510 kcal. Fordelt på: protein 28%, kulhydrat 43%, fedt 29%Mere sund dansk sommermad:

Stikkelsbærgrød med yoghurt

Stegte sild med kartoffel-karrysalat