Sprødstegt kulmule med polenta og spinat
Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
500 g kulmulefilet
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
POLENTA
250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
1¼ l vand
1 dl friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
200 g frosne majs
200 g frisk spinat
2 spsk. smør/olivenolie
salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip
Opskrift - sådan laver du sprødstegt kulmule med polenta og spinat
1. POLENTA: Hæld majsgryn i kogende saltet vand under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden bliver cremet. Riv parmesan, og rør den i grøden. Smag polentaen til med salt og peber.
2. Smelt smør på en pande. Steg kulmulefileterne ved høj varme; først på kødsiden i ca. 2 minutter, indtil den er gylden, og dernæst på skindsiden, indtil fisken er gennemstegt. Krydr med salt og peber
3. TILBEHØR: Hæld kogende vand over majsene, så de tør op, og rist dem gyldne på en pande i lidt olivenolie. Drys med salt, og sæt dem til side. Lynsteg spinaten i smør eller olivenolie på en pande, til den falder sammen. Krydr med salt og peber. Anret polentagrød med kulmule, spinat og ristede majs.
TIP: Hæld resten af polentaen i et fad smurt med olivenolie. Næste dag er polentaen stivnet og klar til at skære ud til fritter.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Spaghetti med linse-bolognese – få opskriften her
Onsdag: Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli – få opskriften her
Torsdag: Omvendt toast med pesto og vesterhavsost – få opskriften her
Fredag: Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler – få opskriften her
