Sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare
Tid: 30 minutter. Ovntid: 35 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
800 g torskefilet
100 g hvedemel
SPRØD DEJ
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 pilsnerøl (33 cl)
1 l olie til fritering
RODFRUGTFRITTER
300 g knoldselleri
300 g rødbeder
300 g bagekartofler
2 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret estragon
salt og friskkværnet peber
SAUCE TARTARE
2 dl god mayonnaise
1 dl cremefraiche 9 %
1 spsk. grov sennep
2 spsk. kapers
2 cornichoner
1 bundt dild
1 bundt estragon
PRØV OGSÅ: Paneret fisk i tacoskaller
Opskrift - sådan laver du sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare
1, RODFRUGTFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldselleri, rødbeder og kartofler. Skær dem i tynde stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr godt med estragon, salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen i 30-35 minutter, til de er møre og gyldne.
2. SAUCE TARTARE: Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og kapers sammen i en skål. Hak cornichonerne fint. Hak dild og estragon fint, og rør cornichoner og krydderurter i saucen. Sæt saucen på køl, til den skal serveres.
Dup torskefileterne tørre, og skær dem i smalle stykker på tværs. Vend dem i mel.
3. SPRØD DEJ: Bland mel og bagepulver i en skål. Pisk øl i med en elpisker, til konsistensen minder om pandekagedej. Varm olien op til 180° i en tykbundet gryde. Test temperaturen ved at dryppe lidt dej i olien: Når dejen bliver gylden, er olien klar. Vend fiskestykkerne i dejen, og læg forsigtigt 2 stykker fisk ad gangen ned i olien. Lad dem stege i olien i ca. 3 minutter, til de er gyldne. Afdryp på fedtsugende papir. Servér de varme og sprøde fiskestykker sammen med rodfrugter og sauce tartare.
TIP: Du kan også friturestege andre hvide fisk, f.eks. kulmule eller kuller.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær – Få opskriften her
Onsdag: Quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan – Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce – Få opskriften her
Fredag: Côte de boeuf med hvidløgskartofler og grillet julesalat – Få opskriften her
