fisk
Aftensmad

Sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare

26. januar 2017
af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Servér ugens fisk pakket ind i en sprød dej, der knaser mellem tænderne. Det er fish’n’chips på den gode måde. Her får du opskriften på sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare

Sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 35 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 800 g torskefilet 100 g hvedemel  
  SPRØD DEJ 250 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 pilsnerøl (33 cl) 1 l olie til fritering   RODFRUGTFRITTER 300 g knoldselleri 300 g rødbeder 300 g bagekartofler 2 spsk. olivenolie 1 spsk. tørret estragon salt og friskkværnet peber   SAUCE TARTARE 2 dl god mayonnaise 1 dl cremefraiche 9 % 1 spsk. grov sennep 2 spsk. kapers 2 cornichoner 1 bundt dild 1 bundt estragon   PRØV OGSÅ: Paneret fisk i tacoskaller

 

Opskrift - sådan laver du sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare 

  1, RODFRUGTFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldselleri, rødbeder og kartofler. Skær dem i tynde stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr godt med estragon, salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen i 30-35 minutter, til de er møre og gyldne.   2. SAUCE TARTARE: Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og kapers sammen i en skål. Hak cornichonerne fint. Hak dild og estragon fint, og rør cornichoner og krydderurter i saucen. Sæt saucen på køl, til den skal serveres. Dup torskefileterne tørre, og skær dem i smalle stykker på tværs. Vend dem i mel.   3. SPRØD DEJ: Bland mel og bagepulver i en skål. Pisk øl i med en elpisker, til konsistensen minder om pandekagedej. Varm olien op til 180° i en tykbundet gryde. Test temperaturen ved at dryppe lidt dej i olien: Når dejen bliver gylden, er olien klar. Vend fiskestykkerne i dejen, og læg forsigtigt 2 stykker fisk ad gangen ned i olien. Lad dem stege i olien i ca. 3 minutter, til de er gyldne. Afdryp på fedtsugende papir. Servér de varme og sprøde fiskestykker sammen med rodfrugter og sauce tartare.   TIP: Du kan også friturestege andre hvide fisk, f.eks. kulmule eller kuller.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær – Få opskriften her

Onsdag: Quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan – Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce – Få opskriften her

Fredag: Côte de boeuf med hvidløgskartofler og grillet julesalat – Få opskriften her