
Sprøde ruller med agurkesalsa
15. februar 2012
Mellemret: Sprøde ruller med agurkesalsa (Tid: 20 min.)
Rullerne kan også serveres som forret - og agurkesalsaen kan anvendes som topping på suppen. Nedenfor følger først opskriften på de sprøde ruller, dernæst opskriften på hjemmelavet agurkesalsa.
Sprøde ruller
Ingredienser
3 store gulerødder
½ hvidkål
1 spsk sesamolie
2 spsk østerssauce
2 spsk mynte
2 spsk koriander
8-12 stk. rispapir, evt.
Blue Dragon
1 liter solsikkeolie
Flere opskrifter
Får du gæster?Find skønne menuer HER Vintermad
Find mad
med sæsonens råvarer HER Sød tand?
Find lækre desserter HER
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og riv dem groft. Fjern de yderste blade af kålen og snit den fint.
Rist gulerod og kål i sesamolie og østerssauce på en pande i 2 min.
Tag den fra varmen og tilsæt hakket mynte og koriander.
Hæld kogende vand i en bageplade. Dyp et rispapir heri i 10-15 sek. og læg det på et rent fugtigt viskestykke.
Læg et par skefulde grøntfyld på hvert stykke rispapir. Rul det om fyldet, buk siderne ind og luk rullen helt.
Varm olien op i en gryde og dybsteg rullerne (1-2 ad gangen) gyldne og sprøde.
Serveres med agukesalsa og evt. soja eller sød chilisauce.
Agurkesalsa
1 bdt. forårsløg
3 spsk sød chilisauce
¼-½ rød chili
Koriander
Skyl agurken, skær enderne af og halvér agurken på langs.
Skrab kernerne ud med en ske og skær den i lange stænger
og derefter i terninger.
Skyl, rens og snit forårsløgene fint.
Vend agurketerningerne med forårsløg, chilisauce,
hakket chili og koriander.
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.
Nedenfor finder du alt hvad du skal bruge til at lave en lækker vegetarmenu.
Vidunderlig vegetarmenu
Mellemret:
Sprøde ruller med
agurkesalsa
Hovedret:
Grillet tomattårn
med pesto
Kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop
Træfad i olientræfra Madam Stoltz.
299 kr.
>> køb HER Vin-termometer
fra Bengt Ek Design.
249 kr
>> køb HER Knivsæt fra Shun: kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr.
>> køb HER