Aftensmad

Sprøde ruller med agurkesalsa

15. februar 2012
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Så er der gode nyheder, hvis du er vegetar. SØNDAGs Julie Hey har nemlig tryllet en skøn vegetarmenu frem. Lav retterne sammen, eller hver for sig.


Mellemret: Sprøde ruller med agurkesalsa (Tid: 20 min.)
Rullerne kan også serveres som forret - og agurkesalsaen kan anvendes som topping på suppen. Nedenfor følger først opskriften på de sprøde ruller, dernæst opskriften på hjemmelavet agurkesalsa.

Sprøde ruller

Ingredienser
3 store gulerødder
½ hvidkål
1 spsk sesamolie
2 spsk østerssauce
2 spsk mynte
2 spsk koriander
8-12 stk. rispapir, evt.
Blue Dragon
1 liter solsikkeolie



Flere opskrifter

Får du gæster?

Find skønne menuer
HER Vintermad

Find mad
med sæsonens råvarer
HER Sød tand?

Find lækre desserter
HER



Fremgangsmåde:

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Fjern de yderste blade af kålen og snit den fint.

Rist gulerod og kål i sesamolie og østerssauce på en pande i 2 min.

Tag den fra varmen og tilsæt hakket mynte og koriander.

Hæld kogende vand i en bageplade. Dyp et rispapir heri i 10-15 sek. og læg det på et rent fugtigt viskestykke.

Læg et par skefulde grøntfyld på hvert stykke rispapir. Rul det om fyldet, buk siderne ind og luk rullen helt.

Varm olien op i en gryde og dybsteg rullerne (1-2 ad gangen) gyldne og sprøde.

Serveres med agukesalsa og evt. soja eller sød chilisauce.






Agurkesalsa

Ingredienser: Fremgangsmåde: 1 agurk
1 bdt. forårsløg
3 spsk sød chilisauce
¼-½ rød chili
Koriander



Skyl agurken, skær enderne af og halvér agurken på langs.
Skrab kernerne ud med en ske og skær den i lange stænger
og derefter i terninger.

Skyl, rens og snit forårsløgene fint.

Vend agurketerningerne med forårsløg, chilisauce,
hakket chili og koriander.



Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Nedenfor finder du alt hvad du skal bruge til at lave en lækker vegetarmenu.

Vidunderlig vegetarmenu

Velkomst:
Pinjesnack

Forret:
Gazpacho

Mellemret:
Sprøde ruller med
agurkesalsa

Hovedret:
Grillet tomattårn
med pesto

Dessert:
Mandelæbler med
skum


Kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Træfad i olientræ
fra Madam Stoltz.
299 kr.

>> køb HER Vin-termometer
fra Bengt Ek Design.
249 kr

>> køb HER Knivsæt fra Shun: kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr.

>> køb HER

Læs også