kyllingelår
Aftensmad

Sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip

af Emma Martiny 3. juni 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Hvis du har en pose kikærtemel i skabet, MÅ du prøve denne magiske opskrift. Med ganske få ingredienser bliver det proteinrige mel til en dej, der gør grøntsager knasende sprøde og smagfulde. Her får du opskriften på sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip.
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Ingredienser til sprøde kyllingelår

  • 8 kyllingelår
  • lidt olivenolie
  • 3 spsk. kikærtemel 
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. salt

Ingredienser til auberginefritter

  • 3 dl kikærtemel
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 nip stødt kardemomme 
  • 1 tsk. salt 
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 dl vand
  • 2 auberginer

Ingredienser til raita-dip

  • ½ agurk
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk koriander
  • 2½ dl yoghurt naturel
  • salt 

Til servering

  • ½ agurk 
  • 50 g rucola

Sådan laver du sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip 

Sprøde kyllingelår

  1. Tænd ovnen på 200°.

  2. Tør kyllingelårene med køkkenrulle, og smør dem ind i en smule olivenolie.

  3. Bland kikærtemel, koriander og salt i en dyb tallerken, og vend kyllingelårene i blandingen.

  4. Læg dem i et ovnfast fad.

Auberginefritter

  1. Bland kikærtemel, gurkemeje, koriander, kardemomme, salt, natron og bagepulver i en skål.

  2. Tilsæt olie og 1 dl vand, og pisk til en sej dej. 

  3. Tilsæt gradvist mere vand, indtil du opnår en konsistens som tyk pandekagedej.

  4. Skær auberginerne i fritter, og vend dem i dejen.

  5. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  6. Sæt kyllingelår og fritter i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og fritterne sprøde.

Raita-dip

  1. Skyl og riv agurken groft, og klem væden fra.

  2. Hak mynte og koriander fint; rør det sammen med revet agurk og yoghurt, og smag til med salt.

Servering

  1. Skær agurk i skiver. Skyl og tør rucola. Servér med auberginefritter, kyllingelår og raita-dip.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sort bønnesuppe med paprika og nachos – Få opskriften her

Tirsdag: Grøn salat med varmrøget laks og dilddressing – Få opskriften her

Onsdag: Socca-pizza med ærte-feta-creme – Få opskriften her

Fredag: Aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella – Få opskriften her