

Sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip
Ingredienser til sprøde kyllingelår
- 8 kyllingelår
- lidt olivenolie
- 3 spsk. kikærtemel
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. salt
Ingredienser til auberginefritter
- 3 dl kikærtemel
- 2 tsk. stødt gurkemeje
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 nip stødt kardemomme
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. bagepulver
- 2 spsk. olivenolie
- 1-2 dl vand
- 2 auberginer
Ingredienser til raita-dip
- ½ agurk
- 1 lille håndfuld frisk mynte
- 1 lille håndfuld frisk koriander
- 2½ dl yoghurt naturel
- salt
Til servering
- ½ agurk
- 50 g rucola
Sådan laver du sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip
Sprøde kyllingelår
-
Tænd ovnen på 200°.
-
Tør kyllingelårene med køkkenrulle, og smør dem ind i en smule olivenolie.
-
Bland kikærtemel, koriander og salt i en dyb tallerken, og vend kyllingelårene i blandingen.
-
Læg dem i et ovnfast fad.
Auberginefritter
-
Bland kikærtemel, gurkemeje, koriander, kardemomme, salt, natron og bagepulver i en skål.
-
Tilsæt olie og 1 dl vand, og pisk til en sej dej.
-
Tilsæt gradvist mere vand, indtil du opnår en konsistens som tyk pandekagedej.
-
Skær auberginerne i fritter, og vend dem i dejen.
-
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
Sæt kyllingelår og fritter i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og fritterne sprøde.
Raita-dip
-
Skyl og riv agurken groft, og klem væden fra.
-
Hak mynte og koriander fint; rør det sammen med revet agurk og yoghurt, og smag til med salt.
Servering
-
Skær agurk i skiver. Skyl og tør rucola. Servér med auberginefritter, kyllingelår og raita-dip.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sort bønnesuppe med paprika og nachos – Få opskriften her
Tirsdag: Grøn salat med varmrøget laks og dilddressing – Få opskriften her
Onsdag: Socca-pizza med ærte-feta-creme – Få opskriften her
Fredag: Aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella – Få opskriften her