Aftensmad

Sprød laksetærte

af Susanne Palmqvist 24. juni 2009
Foto: Anders Schønnemann
Laksetærten er lækker til en sommerfrokost med en god grøn salat og et glas kølig hvidvin til

1 rulle butterdej (kølevare fra Wewalka)1 fennikel i tynde skiver1 spsk. olie200-300 g frisk spinat1 tsk. st. spidskommensalt og peber2 laksebøffer (250-300 g)3 æg2½ dl cremefraiche 9 % eller cremefine til madlavning 15 %

Pyntpurløg eller dild

Endvidereen tærteform, firkantet eller rund og helst i metal med løs bund Rul tærtedejen ud i formen (papiret er bagepapir!). Skær fenniklen ud, og svits den på panden, uden den tager farve. Tag den op i en skål. Skyl og slyng spinaten, og sautér den hurtigt på panden, til den falder sammen (gør det ad et par gange). Bland den med fennikel, salt, peber og spidskommen, og fordel det på tærtebunden. Skær laksen i pæne terninger, og læg dem ovenpå. Pisk æggemassen sammen, og hæld den over. Løft lidt i spinaten med en gaffel. Bag tærten på nederste rille i en 200° varm ovn i 35-40 minutter. Køl tærten af, og pynt med dild eller purløg.

Se også:Laks i orangesauceRøget laks med appelsin og basilikumSprødstegt laks på urter