

Sprød kalveschnitzel med timian-smørsauce
14. februar 2011Valentinsdag - perfekt middag for 2:
Risotto med svampe
Baked Alaska
Sprød kalveschnitzel med timian-smørsauce
TID: 15 min.
Det skal du bruge
2-4 kalveschnitzlerSalt, peber2 dl brødkrummer2 spsk hvedemel1 æg eller 2 æggeblommer2 spsk smør til stegningPurløgSalat efter valgRødløgLidt olivenolie
Sauce:
1 dl hvidvin1 dl hønsebouillon2 spsk citronsaftEn håndfuld frisk timian1 løg6 spsk smør1 spsk piskefløde
Sådan gør du:
Drys kødet med salt og peber.
Læg brødkrummer på én tallerken, mel på en anden og letpisket æg på en tredje tallerken.
Dup kødet med køkkenpapir, vend det i mel, bagefter i æg og til sidst i brødkrummer.
Læg kødet på en tallerken og dæk til. Hertil kan du tilberede op til to timer, før du skal stege schnitzlerne.
Hæld vin, bouillon, citronsaft, timian og 2 spsk finthakket løg i en lille gryde. Kog op og reducer, til næsten al væske er væk - det tager ca. 10 min.
Tilsæt smør 2 spsk ad gangen, pisk grundigt imellem hver tilsætning. Til sidst piskes fløden i, inden gryden fjernes fra varmen, og saucen dækkes til.
Varm ovnen op til 200 grader.
Smelt 1 spsk smør på en pande og steg kødet ca. 2 min. på hver side. Tilsæt evt. mere smør undervejs.
Læg schnitzlerne på et fad og hold dem varme i ovnen.
Opvarm saucen og hæld lidt over kødet, der drysses let med 1 spsk fintklippet purløg.
Servér grøn salat med lidt rødløg i skiver samt nogle få dråber olivenolie til samt risotto med svampe.
Vidste du, at...
- ...Valentinsdag, den 14. februar, er kendt som »de elskendes helligdag«. Her udveksler forelskede »kærlighedskort«, blomster, chokolade eller andre kærlige gaver.
- Traditionen stammer oprindelig fra USA og er forholdsvis ny i Danmark.
..
Læs også
