Aftensmad

Sprængt oksespids-bryst

23. juni 2011
af Julie Hey mad@soendag.dk
FOTO: Bjørn Jakobsen
Så er der sommermad: Mørt, sprængt oksekød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til

Så er der sommermad: Mørt, sprængt oksekød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til Sprængt oksespids-brystTid: Ca. 3 timer

Ingredienser

Gør det selv

Du kan selv sprænge kødet ved at lægge det i en blanding af 1 dl salt og 1 spsk sukker i 2 døgn i køleskabet, inden det koges. Så er der sommermad: Mørt, sprængt kød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til.

1-1½ kg sprængtoksebryst 2 gulerødder1 løg i kvarte¼ knoldselleri2 stilke persille2 laurbær10 peberkornFremgangsmådeKødet kan evt. tilberedes dagen forinden og serveres koldt med lune grøntsager og kold porre/peberrodscreme.Kom oksebrystet i en gryde og dæk det med vand. Kog kødet op og fjern urenheder med en ske.Rens de øvrige ingredienser, kom dem i gryden og lad det hele småkoge under låg i 2½-3 timer.Prik i kødet med en gaffel og mærk om det er helt mørt.Tag det op af lagen og skær det i tynde skiver.Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag til opskriften i kommentarfeltet forneden.Nedenfor kan du se alle vores forslag på lækre retter til Sankthans. Velbekomme!Sprængt oksespidsbryst med sommergrønt og porre-peberrodscreme

Sprængt Okse-spidsbryst Sommergrønt Porre ogPeberrodscreme

Laksetartar og grillede jomfruhummerhaler med kryddersmør

Laksetartar medavocadocreme Grillede jomfru-hummerhaler Kryddersmør

Sparkling rose med blomstrende isterninger

Blomstrendeisterninger Sparklingrose

Sommerdeserter til sankthans

Minimuffinstil bålet Sommerbærmed creme