https://dk-femina-backend.imgix.net/media/article/1516-mad-4.png
Aftensmad

Spinattærte med skinke og grøn salat

14. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
I denne uge har vi lavet 5 skønne opskrifter der er lavet i en fart. Her får du opskriften spinattærte med skinke og grøn salat
4 personer

GROV TÆRTEDEJ

  • 100 g koldt smør
  • 120 g hvedemel
  • 50-60 g grahamsmel
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • en firkantet form med løs bund, ca. 20 x 20 cm
  • tørrede bønner til formen

FYLD

  • 150 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 2 spsk. cremefraiche 18 %
  • 3 spsk. piskefløde
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 125 g kogt skinke
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 1 hjertesalat
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 lille rødløg
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Tilbered gerne dejen om morgenen eller aftenen før – så er den klar, når du skal bruge den.

1. Grov tærtedej: Skær smør i små tern, og smuldr det i de 2 slags mel. Saml hurtigt dejen med yoghurt, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 1 time. Rul dejen ud, og læg den i en smurt form. Prik bunden med en gaffel, og dæk den med bagepapir. Fordel bønner ovenpå, så dejen ikke glider ned ad kanten under forbagningen. Bag bunden i en 200° varm ovn i 10 minutter.

2. Fyld: Skyl spinaten, og blanchér den i spilkogende, saltet vand i 1 minut. Afdryp og afkøl i en sigte, og dup spinaten tør. Pisk æg, cremefraiche og fløde sammen. Rør knust hvidløg og fennikelfrø i. Skær skinken i strimler, og vend dem i blandingen sammen med spinaten. Fordel fyldet i tærtebunden, og bag tærten i ovnen i 20 minutter ved 225°.

3. Grøn salat: Skyl og snit salat og peberfrugt. Pil og hak løget. Bland eddike, olie, salt og peber, og vend det med salatgrøntsagerne i en skål.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Cæsarsalat med kylling og bruschetta – Få opskriften her

Koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat – Få opskriften her

Peberhakkebøffer med mormorsalat – Få opskriften her

Læs også