https://imgix.femina.dk/media/f5f186f11f124115ac47bec26b34a074.jpg
Mad

Spinatomelet med tomat og parmaskinke

26. april 2022
af Lone Kjær
En fyldig omelet, toppet med tomater, rucola og parmaskinke, er nem hverdagsmad. Omeletten ovnbages, og serveres selvfølgelig med rugbrød.
4 personer
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 æg
  • 2 spsk mælk
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g babyspinat
  • 500 g modne tomater
  • 70 g parmaskinke
  • 100 g rucola

TILBEHØR

  • 4 skiver fuldkorns-rugbrød

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Pisk æg sammen med mælk, salt og peber. Hak løget.

3. Varm olien på en pande, som tåler ovnvarme. Steg løget et par minutter. Tilsæt spinat og lad den falde sammen. Tag panden af varmen og hæld æggemassen over. Stil panden i ovnen i ca. 20 min., indtil æggemassen har sat sig, og omeletten er gylden.

4. Skær tomaterne i både. Top omeletten med tomater, parmaskinke og rucola. Servér med rugbrød.

Energi pr. person: 490 kcal. Fordelt på: protein 19%, kulhydrat 51%, fedt 30%

Læs også