Aftensmad

Spinat-kartoffel-suppe med fetabrød

af Louisa Lorang 8. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er spinat-kartoffel-suppe med fetabrød. Få opskriften her

Suppe er nemt og en skøn måde at få rigtig mange grøntsager på.1 bagekartoffel, ca. 200 g2 fed hvidløg, hakkede1 løg, hakketolie til stegning1 dl hvidvin1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare250 g babyspinatsalt og peberENDVIDERE:2 grove pitabrød150 g fetaostolivenoliesaltSkræl kartoflen, og skær den i terninger. Sautér kartoffel, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 6-8 minutter. Hæld hvidvinen på, og lad den reducere næsten væk. Tilsæt bouillonen, og lad suppen simre under låg i 20 minutter, eller til kartoflerne er møre. Kom spinaten i gryden, og lad den simre i yderligere et par minutter. Blend det hele, og smag til med salt og peber.Flæk imens pitabrødene, og fyld dem med feta. Pensl med olie, og gril dem på en varm grillpande. Skær dem i trekanter, og servér straks suppe med fetabrød til.Opskriften er til 2 personerTIP: Du kan selvfølgelig sagtens bruge "rigtig" spinat. Den er bare tidskrævende at skylle, derfor vælger jeg ofte babyspinat. Men klart - det er sejt med rigtig spinat!Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER