Aftensmad

Spicy pasta med kammuslinger

19. august 2010
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
TIP: I stedet for kammuslinger kan du bruge skaldyrsmiks fra frost eller store rejer i retten. Hvis du vil have en cremet sauce, kan du evt. tilsætte lidt fløde.

Til 4 personer

Prøv også:

Kammuslinger med kold avocadocreme Kammuslinger a la Parma Citrus-marinerede kammuslinger Sort pasta med krebsehaler Pasta a la Toscana

½ rød chili1-2 fed hvidløg4 spsk persille + pynt2 bdt forårsløg500 g pasta, evt. sort600 g små kammuslinger2 spsk smør3 spsk olivenolie

Rens chilien, fjern kernerne og skær den i tynde skiver.Læg chiliskiverne i iskoldt vand.Pil hvidløgene og hak dem fint. Skyl persillen og hak det groft (gem lidt til pynt).Rens forårsløgene, fjern top og bund og skær resten i diagonale skiver.Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisning på pakken.Dup kammuslingerne med et stykke køkkenrulle og rist dem et par minutter i smør på panden.Tilsæt chili, hvidløg, persille, forårsløg og olie og sluk for varmen.Hæld vandet fra pastaen, vend den med muslingerne og pynt med frisk persille inden servering.