Aftensmad

Spicy avocado

af Julie Hey 25. oktober 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du en stærk avocado salsa der er perfekt som tilbehør, servér den f.eks. til Nyama Choma

Her får du en stærk avocado salsa der er perfekt som tilbehør, servér den f.eks. til Nyama Choma.Spicy avocado (Tid: 15 min.)

Ingredienser Fremgangsmåde

1 grøn peberfrugt1 rød chili1 tomat1 moden avocado1 hårdkogt æg3 spsk olie1 spsk hvidvinseddike1 tsk stødt korianderSalt2 spsk hakket persille

Rens peberfrugt og chili og fjern kernerne.Skær peberfrugt, chili, tomat, avocado ogæg i terninger og vend det med resten afingredienserne.Smag salsaen til med salt og hakketpersille og server den til Nyama Choma.

Vær forberedt - den er temmelig stærk.Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.Spis og hjælp kenyanske kvinder - læs mere HER.Psst... Du kan også vinde en safari!Her får du opskrifterne på 6 traditionelle retter fra det kenyanske køkken

Svampe curry Spicy avocado Pawpaw Tail Kachumbari Nyama Choma Tamu-Tamu

GODE TIPS!

  • Te eller øl, f.eks. Jacobsen Pale Ale med duft af citrus, matcher den kenyanske middag.
  • Vil du gøre noget særligt ud af din kenyanske aften - eller mangler inspiration-, skal du besøge African Touch i København. Her finder du et væld af masker, figurer og tallerkener og tekstiler. Se meget mere på www.africantouch.dk
  • Hvis du vil lære at lave mad fra hele verden, så læs mere i Nikolaj Kirks rejsekogebog »Mit lykkelige køkken« og lav mad fra f.eks. Tobago, Madagaskar og Kap Verde. Politikens Forlag, 352 sider, 350 kr.
  • Alverdens småretter finder du i Anne Hjernøes »AnneMad med mere«, som tager dig med på en gastronomisk rejse gennem de mest populære køkkener i fjerne lande. Politikens Forlag, 272 sider, 300 kr.