Aftensmad

Speltsalat med græsk inspiration

af Lone Kjær 6. august 2009
Hvem elsker ikke græsk salat? Her i en mere mættende udgave med kogte speltkerner. Salaten er saftig og smager også godt, selv flere timer efter den er tilberedt.

TID: 30 min.100 g speltkerner1 agurk8 tomater2 rødløg100 g salakis light1 bundt bredbladet persille2 spsk ekstra jomfru-olivenolie1 spsk rødvinseddikeSalt og peberTilbehør:4 tynde skiver groft brød, 200 g1. Kog speltkernerne i som angivet på emballagen og afkøl.2. Flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en teske og skær agurken i skiver. Skær tomaterne i både og rødløgene i ringe. Skær salakis-osten i tern. Vend speltkernerne med agurk, tomater, rødløg og salakis.3. Hak persillen og vend den i salaten sammen med olivenolie og rødvinseddike. Smag til med salt og peber.TIP: I stedet for speltkerner kan man anvende en rest kogte ris. Speltkerner kan med fordel koges, dagen før salaten tilberedes.TIP: Salakis er en sydfransk salatost, fremstillet af fåremælk. Den smager lidt som en mellemting mellem mild salatost af komælk og græsk feta af gedemælk.Jeg kan varmt anbefale salakis light. Den har en dejlig smag, og jeg foretrækker til enhver tid den frem for salatost pga. den gode smag. Salakis kan købes i velassorterede supermarkeder.Energi pr. person: 380 kcal. Fordelt på: protein 14%, kulhydrat 58%, fedt 28%

Find flere opskrifter her